About us

pres


Het team achter Stookolie 010.

 

Joost

Joost Dane

Wie de handen van deze schilderszoon ziet weet dat hij met een ambachtsman te maken heeft: meubelmaker, maquettebouwer, arthandler en brommersleutelaar. Joost verplaatst zich bij voorkeur op een vintage Mobylette. Naast gouden handjes en een oog voor esthetica heeft hij een gouden keeltje dat wordt ingezet in het achtergrondkoor van The Skiffle Billy Cocktail. Deze door zware shag geruwde keel wordt regelmatig doorgesmeerd met een goed bakkie zwarte leut uit een van de koffiemakers van zijn aanzienlijke verzameling. Zijn liefde voor techniek en zijn fijnproevers-kwaliteit zet hij in voor zijn nieuwe favoriete zwarte drank: STOOKOLIE 010.

 

Silvia

Silvia B.

Opa was havenarbeider, oma verdiende meer als naaister voor rijke Rotterdamse dames en aan vaders kant waren er generaties ondernemers. Met oma's skills en vader's pioniersgeest in de genen maakte zij in de Punk-era uitmonsteringen van de meest uiteenlopende materialen. Deze DIY mentaliteit bleef overeind na enkele half voltooide studies in de Rechten, Kunstgeschiedenis en de combinatie mode/ beeldhouwen aan de Kunstacademie. Onderwijl furore gemaakt in de kunst, vooral met haar zwart behaarde hybride wezens gekleed in zwart kostuum, heeft zij een nevenbaan in de uitvaartbranche en zo past de ontwikkeling en styling van een mooie zwarte borrel naadloos in haar multidisciplinaire denken.

Han

Han Hoogerbrugge

Deze telg uit een familie van fruithandelaren en havenarbeiders werd in de jaren ’80 bevangen door de punkbeweging. Zijn Chop-Chop comic zine was weliswaar geen commercieel succes maar resulteerde in de keuze voor de Kunstacademie. Het karakteristieke zwoegen in het kunstenaarsatelier kende uiteindelijk verlossing met de intrede van het internet tijdperk waarin Hoogerbrugge pionier en grootmeester van de Flash-animatie werd. De Neurotica series zijn wereldwijd gerespecteerd en hoewel digitale media zijn werk blijven beheersen heeft 3D printing inmiddels een weg van het virtuele naar het tastbare geopend. Op deze weg past ook de werkelijke realisatie van een eigen sterke drank.

Paul

Paul van den Hout

Met de Zuidelijke genen van bouwkundigen en coiffeurs werd Paul van den Hout al vroeg gegrepen door de roots van rock & roll, niet in de laatste plaats vanwege de lifestyle. Gedreven door het verlangen naar schoonheid en eigen producties switchte hij na de Kunstacademie onregelmatig tussen beeldend kunstenaar en oldtimersleutelaar, tussen platenverzamelaar en gitaarbouwer, tussen muzikant en productontwikkelaar. Inmiddels lopen alle activiteiten naadloos in elkaar over en opent deze hillbilly van Jesus Evil Highway alias de Picasso van de pixelsculptuur zijn eigen bar aan de Rotterdamse Kaap alwaar hij zeker zijn laatste product STOOKOLIE 010 zal schenken.

Henny

Henny de Man

Haar avontuurlijke geest werd van kindsbeen af gevoed door de boottochtjes met haar vader die als roeier tankers aan- en afmeerde in de Rotterdamse haven. Als jonge dame verruilde zij de sprookjesachtige lichtjes van de petrochemische industrie voor die van Parijs, alwaar ze als wijkverpleegkundige op haar Mobylette Montmartre onveilig maakte. Na een korte studie Kunstgeschiedenis, een langere Frans en een zeilreis langs de Zuid-Europese kust, keerde ze terug naar thuishaven Rotterdam. Tegenwoordig combineert zij freelance werk in de culturele sector met vertaalwerk uit het Frans. De terugkeer naar de nuchtere industriële havenstad ziet zij bevestigd in haar ontnuchterende rol in het STOOKOLIE 010 team.

pres

HomeStookolie 010KopenContactRotterdamRotterdamcocktailsborrelglaasjes