pres


Rotterdam was na de oorlog uitgegroeid tot een ruwe stad, stoer en ongenaakbaar. Het kengetal 010, binair en basic. Een stad van arbeiders, hard werken, roet en zweet. Huizen en pleinen dichtgetimmerd, nog steeds wachtend op herstel van het bombardement. De straten gedeeld met pooiers, heroïne hoertjes, punky wino’s en daklozen: de verdwaalde zielen van de stad.

In het tweede decennium van de 21ste eeuw is Rotterdam al behoorlijk opgepoetst. De havenactiviteit is naar de kust verdreven en er meren enkel nog luxe cruiseboten in de stad aan, de ophaalbruggen openen zich voor pleziervaart. Voormalige havenkantoren en pakhuizen zijn nu toeristenhotels geworden. Rotterdam haalt z’n boodschappen in een trendy markthal of in één van de loodsen die voorheen vol lagen met broodjes tin en lood. Op de scheepswerf werken geen havenarbeiders meer, maar worden de ingenieurs van de toekomst opgeleid.
De stad zelf is een milieuzone die de longen van de jonge Rotterdammer moet sparen. Vanaf een culinair terrasje aan de waterkant kijk je uit op de voormalige prostitutiezone. En de stad drinkt Stookolie 010!


pres

HomeStookolie 010KopenContactRotterdamRotterdamcocktailsborrelglaasjes